Presenteren

Ik presenteer

Als enthousiaste presentator en gespreksleider zorg ik ervoor dat jouw bijeenkomst soepel verloopt en diepgang heeft. Ik bewaak de structuur, maar ben ook niet bang om daarvan af te wijken. Tijdens mijn toneelopleiding heb ik geleerd te improviseren waardoor ik makkelijk kan omgaan met onverwachte situaties.

Ik interview

Van nature ben ik nieuwsgierig en ik verwonder me graag. Interviewen past dan ook goed bij me; in die rol kun je namelijk iemand het hemd van het lijf vragen. Ik ga altijd met een duidelijk doel een gesprek in. Door mijn ervaring als journalist weet ik kritische en verhelderende vragen te stellen. Daarnaast ben ik stil. Ik luister.

Zo ga ik te werk

Tijdens ons kennismakingsgesprek hoor ik graag wat meer over je bijeenkomst. Wie zijn de gasten/sprekers? Wat is het doel van het interview dat ik afneem? We spreken verwachtingen naar elkaar uit en maken concrete afspraken. Vervolgens lees ik me in en maak een interviewopzet die we samen zullen doornemen. Na afloop zal ik vragen hoe je de samenwerking hebt ervaren. Mede door feedback kan ik mezelf blijven ontwikkelen.

Uiteraard ben ik ook beschikbaar als interviewer voor geschreven media.

Achtergrond en ervaring

Bij de plaatselijke playbackshow presenteerde ik voor het eerst voor een groot publiek. Sindsdien ben ik van het vak gaan houden. Tijdens mijn toneelopleiding deed ik vervolgens meer podiumervaring op. Ik werd me bewust van hoe ik sprak, bewoog en me gedroeg. Je lichaam is je instrument, vertelde een docent, en dat leerde ik bespelen.

Tijdens mijn studie werd ik gevraagd om de presentatie van de virtuele open dag van de Hogeschool van Amsterdam op mij te nemen. Ook ging ik aan de slag bij Amsterdam FM. Daar presenteerde ik het ochtendprogramma Amsterdam Wordt Wakker, Amsterdam Vandaag en later het nieuwsprogramma Ritme van de Stad. In Leiden was ik betrokken bij de oprichting van het wetenschappelijke radioprogramma Science071 op Sleutelstad FM. Ook daar kroop ik achter de microfoon.

Tegenwoordig presenteer ik vooral voor live publiek. Zo ben ik actief als gespreksleider en als trainer van schrijf-, presenteer-, en complimentenworkshops bij verschillende soorten bedrijven, groot en klein. Verder ben ik docent communicatieve vaardigheden aan de TU Delft. Het mooie van colleges en workshops geven vind ik de grote verscheidenheid aan mensen die ik voor me heb. Ik werk bijvoorbeeld met internationale studenten, met consultants en politici en met ambitieuze zelfstandigen.