Schrijven

Ik schrijf

Je hebt een perfect idee voor een verhaal. Je ziet het helemaal voor je. Maar hoe begin je? Wat is een interessante invalshoek en hoe bouw je het artikel op? Daar help ik je mee. Ik schrijf over de meest uiteenlopende onderwerpen. Voorkennis is geen voorwaarde om aan een verhaal te beginnen. Door mijn open en onbevangen blik stel ik juist de vragen die de lezer waarschijnlijk ook heeft. Met als resultaat: een toegankelijke tekst.

Ik redigeer

Lange zinnen met tangconstructies, passief taalgebruik en lege woorden. Ik haal ze er graag voor je uit. Een vlotte en bondige tekst vergroot de leesbaarheid. Juist in deze tijd waarin we overladen worden met informatie, is een goed geschreven tekst nodig om op te vallen. Bij het redigeren let ik op de structuur en de formulering van jouw tekst en maak ik blikvangers zoals een kop, intro en tussenkopjes

Ik herschrijf

Loop je vast in een bestaand project? Of heb je allerlei interessante krabbels op papier staan, maar lukt het niet om er één geheel van te maken? Ik help je de tekst te structureren en maak er een goedlopend verhaal van met een duidelijke invalshoek. En welke doelgroep heb je eigenlijk voor ogen? Lezersgerichte teksten zijn essentieel om de aandacht te trekken en vast te houden. Ik zorg ervoor dat de tekst geen vragen meer oproept en jouw boodschap duidelijk naar voren komt.

Zo werk ik

Na ons kennismakingsgesprek maak ik een globale planning en stel ik een offerte op. Vervolgens werk ik een uitgebreide planning uit waarin de deadlines en contactmomenten zijn verwerkt. Die zullen we samen doornemen. Om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent, houd ik de lijntjes zo kort mogelijk. Na afloop zal ik vragen hoe je de samenwerking hebt ervaren. Mede door feedback kan ik mezelf blijven ontwikkelen

Tarieven

Journalistiek schrijven: 0,40 per woord
– Researchen
– Interview(s) afnemen (indien nodig)
– 1 keer herschrijven na feedback

Redigeren basis: 0,05 per woord
– Spel- en stijlfouten verbeteren
– Kromme zinnen en verbasteringen aanpakken

Redigeren luxe: 0,09 per woord
– Spel- en stijlfouten verbeteren
– Kromme zinnen en verbasteringen aanpakken
– Checken van kernzinnen
– Structuur tot op alineaniveau aanscherpen
– Vragen stellen om tekst te verhelderen

Vaste prijzen in overleg, evenals prijs voor klussen met sociaal-maatschappelijk oogmerk.

Achtergrond en ervaring

Ik ben altijd graag met tekst bezig geweest. Daarom koos ik ervoor om naast mijn toneelopleiding ook een journalistieke studie aan de Hogeschool van Amsterdam te doen. Als student was ik onder andere hoofdredacteur van een bijlage over de Millenniumgemeente Scharwoude in het Langedijker Nieuwsblad en van de website toneel.blog.nl.

Om me verder te verdiepen, volgde ik nog de master Journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden. Daar schreef ik een thesis over de werkomstandigheden van correspondenten en journalisten in China, waarvoor ik afreisde naar Beijing. In 2015 studeerde ik cum laude af.

Na mijn studie schreef ik voor Metro, EenVandaag en het Hoger Onderwijs Persbureau. Ik werkte bij de Volkskrant, onder andere op de buitenland- en opinieredactie. Ook ben ik enkele jaren docent Journalistieke en redactionele vaardigheden geweest aan de Universiteit Leiden en begeleidde daar studenten van de Leidse Pre-University bij schrijfopdrachten. Momenteel werk ik als docent communicatieve vaardigheden aan de TU Delft waar ik studenten papers en technische rapporten leer schrijven. Daarnaast doe ik freelance schrijfklussen en geef ik schrijftrainingen.